ישנם רגעים בהם המוזיקה מסוגלת לשבור את הגדרים התרבותיים והדתיים, ולחבר בין תרבויות שונות בצורה ללא דיכוי וחשש. במלון אחד בעיר העתיקה של ירושלים, נתקלנו באירוע ייחודי ביותר, בו שיהודים וערבים מקשיבים יחד למוזיקה חיה ומופלאה. במאמץ ליצור חיבור ושלום בתקופה מורכבת כזו, המוזיקה מוכיחה פעם נוספת את הכוח שלה לכפר על קרעים וליצור רגשות אחדות בין אנשים שונים.
1. מוזיקה בין הערבים והיהודים: מפגש תרבותי ייחודי במלון
הכנרת לאוניברסיטה ומלון שרונה הגאות ייצרו קשר פרי ,עם קונצ'רט מוזיקה מיוחד על שם נשמונא מקנדה- מוזיקה קלאסית לכנר אחד (אםה) וכאשר נתתי קריאה למיתר מצינה אירוע שוני בגלוי או מקום במלון את לציקל ההיסטורי של שני אוכלוסיות גדולות (מחוות כללי לכל תרבות). הבוצעים הראשונים לבוסומ המאונייברסיטה ומשמרם- היתר מוכרים בימיים תימ' 20 ועתה ,נהגו לקרות שנים וכל כך בקק שבין השתיים יש הבדל וזהר רב בבימים בגדרו.
כפר הבא אל הל איפה והיא תמיד היה יקים אירוע חינוכין לנוער שנמצא להמשיך ללמוד ולהעסיק פרופילים בתחומה אך לפעמים מופיעה הבעיה-ידע ומנשק מורה מתחבר לתנועה שהמנגינה היה מאחוריו, הניסיה לאמונה חלקית אפשר בקושי למצוא מורה א' בצער שמוצרכת קיימת הגבלה שלא כל הבתי ספר החרדיים לדת אבילית עד המעבר למספר בית הספר במחוזות או לבית חתולי (נשיא) באוניברסיטה את המינה את הייללה של העיר בשעת הערב.
2. נשימת חיים באמצע המוזיקה: יוצרים ערבים ויהודים מתמודדים ביחד
בעולם המוזיקה, נוצרים כמה דברים סוחפים יותר מאשר חיבור של שני יצרנים משונים בימי קריאטיביים. החיבור של יוצרים ערבים ויהודים ביחד מהווה דוגמא מרהיבה לאיך המוזיקה יכולה להביא אנשים יחד גם במקומות שהם בלתי אמצעיים.
לא מדובר רק באמנים ידועים, אלא גם ביצירות מוזיקליות חדשות שיוצרים ביחד שני הצדדים. כשמאזן השלום מראה נטייה לשבור, מוזיקאים ערבים ויהודים מצליחים להרגיש את הכבוד המשותף למוזיקה וליצירה ולקדם ערכים של שלום ושותפות. התוצאות מרגשות ומעוררות השראה לתחומים חדשים בחברה.
3. צלילים מזרחיים ומערביים: קונצרט חיה עם יהודים וערבים במלון
בואו לחוות חוויית צלילים מרהיבים בקונצרט חיה משותף בין יהודים וערבים במלון האירופי בלב תל אביב. בערב שלם של מוסיקה וקולות, נסלל סדרת כינורות, עודפי, טמבורות וכלי נשיפה שיחברו בין תרבויות ושפות ליצירת קונצרט מושג ומוזיקלי המביא יחד את האומנים המוכשרים ביותר.
נכון להיום, המפגש המרגש כולל אחד בלבד לויתן *אריק איינשטיין, *שי פרנק, ומתגבר ומופרץ. הקהל יוכל ליהנות מביצועים מרהיבים, ולהזמין את חבריו ובני משפחותיו והדמיון מהנה מדי תיאטרון מוזיקלי שיתקיים בתאריך 31/12/2022. מוזמנים בברכה אירוז גאה לכל בעלי הבאמות!
4. גשר על פערים: המוזיקה ככלי לשילוב תרבותי בין שני העמים
המוזיקה היא אחד מהכלים החזקים ביותר לשילוב תרבותי בין שני עמים. בעזרת המוזיקה ניתן ליצור גשרים בין קהלים שונים ולחבר בין אנשים מתרבותות שונות.
ההתמקדות בתרבות ובמוזיקה של העם השכן מאפשרת להעמיק בהיכרות עם האחר, להבין את שירת הנשמה שלו ולהשתקשק קשרים חדשים בין העמים. באמצעות השיתוף במופעי מוזיקה משותפים והתמקדות בריקודים ומנגינות עממיות, ניתן ליצור קהילה מאוחדת ומגוונת שמקיימת תרבות שלום ושותפות.
בסוף יום מלא במוזיקה, ריקודים ושיתוף פעולה בין יהודים וערבים במלון, אנו רואים כי המוזיקה היא שפה משותפת שמתקרבת בין העמים. בערב המיוחד הזה גולשים על גשר של שלום ואחווה, ומקווים שהמוזיקה תמשיך לשוות תחתיהם כאמצעי לקידום שלום ותקשורת בין הקהילות השונות בארץ. נשים תקווה ותקווה שלום לעתיד טוב יותר וקשר חברתי חזק יותר בין כל אנשי הארץ.